Om oss

Här bloggar Sara Persson, lärare i svenska och svenska som andraspråk på Skogshagaskolan i Västervik. Jag är också förstelärare med inriktning på formativ bedömning, ICDP-handledare och handledare i Läslyftet.

Jag föreläser om nyanlända elevers lärande, flerspråkighet samt läs- och skrivundervisning på låg- och mellanstadiet. Läsåret 2017/18 är jag dock helt fullbokad. Om du vill anlita mig som föreläsare, vänligen tag kontakt i god tid.

Kontakt på: sara.persson@vastervik.se alternativt frksarapersson@gmail.com

2015 var jag nominerad till Guldäpplet, vilket jag är mycket glad och tacksam över.

I augusti 2016 kom min bok, som jag har skrivit för Natur & Kultur. Den handlar om undervisning och mottagande av nyanlända och övriga andraspråkselever i svenska skolan. Här kan du läsa om innehållet i den.

Just nu håller jag på med två kompletterande lärarhandledningar med språkutvecklande övningar till Läsläran ABC-klubben från Natur & Kultur. Den första beräknas komma i januari 2018.

Mina elever som är mellan 6 och 13 år gör också inlägg här ibland när andan faller på. En del elever tycker att det är väldigt roligt och stimulerande att publicera tankar, reflexioner och arbeten på bloggen. Andra elever vill inte och ytterligare andra vill publicera mycket selektivt, beroende på arbete. Ganska många elever har förbehåll från sina vårdnadshavare, tex att de inte får nämnas vid namn eller synas på bild, vilket jag mycket noggrant förhåller mig till.

Detta innebär att du här kan läsa tankar och reflexioner från en lärare, blandat med konkreta undervisningsexempel. Denna blandning hoppas jag ska vara givande både för dig som undervisar andraspråkselever och för dig som fattar beslut gällande skolan.
Välkommen hit!

Annonser

9 thoughts on “Om oss

  1. Att besöka din blogg är som att besöka ett spännande fantasiland, och ändå är det på riktigt! Jag beundrar dig så för alla upplevelser, tankar och drömmar du förmedlar med massor av äkta medkänsla och engagemang, men helt utan sentimentatlitet. Du ger röst, både åt de barn som får stanna i vårt land och åt dem som tvingas lämna Sverige igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s