En återgivande text

Kerstin Persson hälsar på Skogshagaskolan

En fredag i Hjärtat så hälsade Kerstin på oss. Vi som var med var Omar, Chava, Gabriella, Muna, James, Fateme och Sara. Kerstin berättade om sin barndom.

Först presenterade Kerstin sig och vi presenterade oss. Sedan berättade hon om sin barndom. Hon föddes 1938, precis innan andra världskriget hade börjat. Då berättade hon till exempel om när hon gick i skolan.

Hon var bra på matte i skolan. På den tiden hade man annorlunda bänkar mot nu. Stolen satt ihop med bänken och det kunde sitta två elever ihop. I skolan hade de inte toaletter, utan de hade utedass. Det fanns inte mycket bilar på den tiden, så de fick gå till skolan. Det fanns ingen skolmat, så de fick ta med sig macka och en glasflaska med mjölk. Kerstin hade långt till skolan. I Kerstins skola fanns det tre klassrum. 1:an och 2:an delade, 3:an och 4:an delade och 5:an och 6:an delade klassrum. De hade ingen gymnastiksal eller dusch. Gymnastiken var ute. Deras fröken var snäll, men de hade stränga regler. De fick inte säga frökens förnamn eller du. Barnen skulle säga fröken Larsson. På rasterna brukade tjejerna kasta bollar, hoppa hopprep och hoppa hage tillsammans. Pojkarna spelade fotboll. På den tiden gick de i skolan även på lördagarna.

Efter andra världskrigets slut, så kom de första bananerna till Sverige på länge. Kerstin hade aldrig sett bananer förut. Hon tyckte inte att det var gott, för först smakade hon på skalet. Sedan när hon skalade, så trodde hon att det skulle smaka som skumbananer. Kerstin köpte jättesällan godis, för det var så dyrt.

Kerstin jobbade som språklärare på SFI. En gång när hon var ute och gick med sin klass, så såg hon fröken Larsson, men hon sa inget.

Till slut fikade vi med kaffe, varm choklad, kex och skorpor. Och slutligen tackade vi Kerstin och hon gick hem.

Vi tyckte att det var jättekul att Kerstin hälsade på oss och det vill vi gärna att hon gör igen. Vi kommer att bjuda hit henne igen innan julavslutningen.

Av Chava, Gabriella, Omar, Muna och Fateme

Annonser

One thought on “En återgivande text

  1. Ping: Brev från Kerstin | hjartatskogshaga hos @frksarapersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s