Drakarnas ö

James utvärdering om Drakarnas ö

Jag har lärt mig stor bokstav, punkt och frågetecken. Och använda ordet som istället för men när jag gör beskrivningar. Och många ordet i dåtid till exempel: gick, hete och trodde.
Och jag hade många idéer från en film af drakarna. Det tog lång tid att göra historien men jag äntligen klar. Jag är mycket glad att jag gjorde denna historia och jag är mycket trött.

Sagan om Drakarnas ö

Det var en gång en man som hette Alex och han jobbar med att köra båt. En dag Alex ska köra ett båt i Bermudatrianglen och han ser en stor ö. Alex såg att båten gungade och såg i vattnet ett djur och Alex sa:
– Vilket djur är det?
Djuret stack upp huvudet i luften och är ett Escaldon. En drake som kan spruta varmvatten och i hans mage kan koka vatten. Alex skrek och han åkte fort med båten till den ön. Alex kan inte åka i hem var tvungen att utarbetar en plan. Alex letade omkring på ön för att se om han kunde hitta på något. Alex tittar i skogen men han tittade på Skär ved som är en drake, som hade vingar så vassa att den kunde skära ner trän eller hela skogar.

Alex sprang till blomfälten. Han var lugn för att han trodde inte att det fanns någon drake. Men plötsligt hörde han ett ljud. Det verkade som någon hade kastad syra mot honom, men lyckades han fly. Han undrade: ”Vem kastade syra på mig?” Han var väldig rädd. Alex såg ögonen på trädet och han trode att trädet levande men är en Lömska dinosaurie, en drake som kan kamoflera sig och spruta syra.

Alex skrek! Han sprang till ängen och han såg en flock med Nagers en drake som kan kasta taggar med svansen. Alex gick baklänges, bakom Alex stod en Nager. Alex skrek och hela flocken såg honom. Alex sprang och hela flocken jagade honom. Alex sprang till vulkanen och flocken blev räd och sprang till ängen. Alex sa:
– Jag är mycket stark och jag kan slå ner dom.

Alex gick uppför vulkanen. Han trodde inte att det fanns någon drake. Men nere på marken det fanns en drake som heter Smygande döden. En drake som kan borra sig ner i marken med alla sina tänder och den drake har sex tandrader och kunde spruta eldringar och är blind. Smygande döden gick upp ur marken och Alex skrek. Han sprang men Smygande döden följde efter. Alex hoppade ner i marken i ett stort hål. Alex trodde att han kunde gömma sig i det hål och inte Smygande döden kunde se honom men bakom honom var Smygande döden och Alex såg att Smygande döden var nära honom. Alex sprang till den underjordiska tunneln som Smygande döden hade borrat. Smygande döden spruta eldringar och Alex hoppade genom eldringar. Alex såg en utväg och gick till ytan och lyckades vilseleda Smygande döden.

Alex gick upp till vulkanen och det var lång väg och han blev mycket andfådd. Efter det såg han många ben från drakskelett. Alex har ett idé att han kan göra ett spjut av benen. Han är klar med spjut men han behövde hitta en filad sten han gick och hämta den. När han hämtade den stal en vinge spjutet och när Alex kom och sa:
– Var är mitt spjut?
Så bakom honom var Bensamlare en drake som stal benen och blir en benpansar och har en rytande som kan göra att ditt kött ramlar av och tog din benen till sin benpansar. Alex skrek och han sprang men Bensamlare följde efter honom. Bensamlare röt men Alex kastade sig åt sidan för att undkomma rytandet. Alex gömde sig bakom en stort sten. Bensamlare såg inte honom. Alex gick upp vulkan och Alex frös och han såg en grotta och där inne var det varmt. Han gick in i grotta men en drake var in i grotta och det var en Monströsa mardröm, en drake som hela kroppen var eld. Monströsa mardröm ville inte att Alex stanna i grotta så den Monstruösa mardrömmen kastade eld på honom.

Alex skrek och sprang helt upp till vulkanen. Men plötsligt det fanns ett åskväder och Alex såg en skugga upplyst av elektricitet. Det var skuggan av en drake och så dök drake upp framför honom och det var en Skruil, en drake som kan ta elektricitet med sej och spruta vita blixt. Alex fick spretigt hår av elen. Alex skrek och han sprang nedför en genväg i vulkan som han hittade och han kom till stranden. Han var hungrig och sedan kände han doften av något. Det var choklad. Alex följde chokladdoften och Alex hittade chokladen. Han öppnade ögonen och framför honom det var den Ljugande skräcködla, en drake som har fyra huvuds och kan attrahera djur och människor med sin mun. Ljugande skräcködla åt upp Alex och sedan när Alex var i drakes mage han satt och han väntade tills drake skulle gå på toaletten. Efter en timma drake gick på toaletten. Draken bajsade ut Alex.

Det var skymning. Alex var tvungen att hitta en plats att sova på. Sedan hittade han en grotta som hade ingen drake. Han gick in i grotta sen lutade han sig mot en stor sten och så plötsligt kom en lång hals med ett drakhuvud. Alex tog en pinne och han attackerade drake med pinne och sedan bakom honom visades ett annat drakehuvud. Alex såg upp och han ser en Fruktansvärda blixtlås, en drake som har två huvuden och en huvud sprutade eld och det andra huvudet sprutade gas. Och det gas var brandfarlig. Drake var arg men Alex stannade i grotta och Fruktansvärda blixtlås gjorde en explosion. Alex gick ut från grottan och Alex gick till stranden. Sedan Alex satte sig att tänka på vad han skulle göra. Då var det en liten drake som var en kärleksfull och hete Fruktansvärda terror och sedan kom många Fruktansvärda terror och de stod över honom och det var som en filt och han sov.

Nästa dag när Alex vaknade det fanns en drake framför honom och det var en Åskdrake. En drake som hade ett högt rytande som kunde göra att is bryts. Åskdrake var hungrig och ville äta upp Alex.

Alex tog alla Fruktansvärda terror i famnen och sprang långt bort på stranden. Alex såg en hel flock med Groncols som är en drake som är jättefet och äter stenar och har små vingar. Hela flocken såg Alex och Alex såg flocken. Och sedan jagade hela flocken bakom honom. Sedan Alex gick genom en äng med gräs och den gräs gillar alla drakar att gnugga sig i. En drake är inte arg på dig om du gnuggar dig i det gräset och hela flocken stannade och gnuggade sig i gräset. Alex såg att Groncols älskade den gräset och han tog lite gräs och han lockade till sig en Groncol och han sate sig på den Groncol. Groncol flög upp och sen alla drakarna såg Alex och ville äta upp honom och alla drakarna ville jaga honom. Sen såg Alex alla drakarna och han gnuggade mer gräs på Groncol men det fans en problem. Om du gnuggar många gånger på en Groncol så pruttar den så hårt att den åker med ljudets hastighet. Och alla drakarna svimmar av lukten men det fanns en drake som var den snabbaste och den starkaste och den heter NATT FURY. Den ville äta upp Alex men Alex hade en idé! Natt fury var brevid honom och Alex tog gräset och han gnuggade på Natt fury och då ville inte Natt fury äta upp Alex. Sen hoppade Alex upp på Natt fury och sen flög dom till Alex hem.

Efter det hoppade han ner på golvet och han sa tack. Sen återvände Natt fury till ön. Alex fick en idé! Han skrev en bok om alla drakarna. Han konkurrerade med sin bok i en tävling. Alex vann tävlingen. Och sen han fick miljoner i pengar. Han var mycket lycklig. Men äventyret var inte slut…

AV: JAMES, ÅK 4

Annonser

3 thoughts on “Drakarnas ö

  1. Ping: Öka delaktigheten & lärandet, minska frustrationen | hjartatskogshaga hos @frksarapersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s