Min beskrivande rapport

Jag har skrivit om vargen, därför jag tycker om vargen.
Jag tycker om vargen därför de är kraftiga.
Den texten är en beskrivande rapport om ´´Vargen´´.

Varg
Canis_lupus_laying (1)

Klassificering:

Varg är rovdjur och hunddjur.

Utseende:

Varg har två ögon, två öron, en nos och en mun. Den har en kraftigt huvud. Den buskiga svansen är spräcklig med mörk spets. Kroppslängd: 90-150 cm, svansens längd: 33-51. Vikt: hane 45 kg, hona 34 kg. Pälsen är grå eller grågul och kan vara något flammig. Vargen är tamhundens närmaste vilda släkting och liknar en schäfer, inte bara till utseendet utan också i sitt beteende.

Levnadsmiljö:

Varg fanns förr i hela Europa och norra delarna av Asien och Amerika. Är nu utrotad eller på väg att utrotas i stora delar av världen. År 1984 upptäcktes en mindre flock vargar i Värmland. Men vargar finns också mellan Sverige och Norge. I mitten 1800 vargen finns i nästan hela Sverige.

Beteende:

Varg jagar och äter 2 kg kött per dag. Den leva i flock , därför dom kan jagar mer bra, och dom är mer säkert. Varg kan spring snabbt. Det äter inte kråkor. Men varg är mycket skygg och flyr när den lukten av människa. Dom är alltså rädda om andra djur av sin egen art.

Föda:

Vargen jagar stora däggdjur som älg, ren och rådjur. Men dom kan äta också liter djur som hare.

Livscykel:

Vargen är könsmogen vid 2 års ålder men parar sig sällan innan den har blivit 3 år. Efter 63 dygn föder vargtiken en kull på 5-6 valpar. De första 2 månaderna diar ungarna, och honan håller sig då alltid i närheten av lyan, medan hanen går på jakt. När valparna är mellan 6 och 8 veckor gamla slutar de diar. Efter drygt 3 månader lämnar vargfamiljen lyan och valparna följer med föräldrarna. När de är nästan halvår gamla de har också tillräckligt med erfarenhet för att kunna jaga och döda ett byte på egen hand. Vargen kan bli drygt 10 år och sen död den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s